ازدواج یک نقطه عطف و یکی از مهم ترین تصمیمات در زندگی ماست. ازدواج یک آغاز است؛ آغازی از یک خانواده و تعهدی بلند مدت که به ما فرصت رشد و پرورش صفت از خودگذشتگی و کنار گذاشتن منیت را می دهد و بیش از آنکه پیوندی فیزیکی باشد، پیوندی روحی و احساسی است. این نوع پیوند و یگانگی است که ازدواج را متمایز می کند، چرا که با فردی که دوستش داریم رابطه مان را همیشگی می کنیم و این پیوند دائمی که دلیل آن عشق بوده است به ما آرامش می دهد، اما با وجود تمامی این نکات مثبت، این تصمیم زمانی باید گرفته شود که اطلاعات، دانسته ها و پختگی ما در برابر بزرگی این تصمیم کافی باشد. تصمیم های اندکی مانند ازدواج در زندگی ما هستند که با وجود مهم بودنشان سرتاسر عمر ما را تحت تاثیر قرار می دهند. اما متاسفانه بیشتر مردم، زمان و هزینه زیادی را صرف یک مراسم عروسی عالی می کنند تا یک ازدواج عالی ! ازدواج اغلب موجب ایجاد حس شادی در اکثریت می شود اما با این وجود، چالش های عمیقی را هم، همراه خود دارد،که نحوه مدیریت زوجین، ادامه دار بودن رابطه و یا بر هم خوردن آن را تعیین خواهد کرد. باید گفت که برای حفظ یک رابطه، نیاز هست تا دو نفر باورهای اشتباه و ناکارآمد خود را از ذهنشان بیرون بریزند و افکار بهتری را جایگزین کنند.
قبل از ازدواج قدرت و اختیار در تصمیم گیری بسیار است و می توان از تشکیل ساختار های مشکل زا دوری کرد، ما در انتخاب خانواده ای که در آن به دنیا آمده ایم هیچ گونه اختیاری نداشته ایم اما معمار خانواده آتی خود خواهیم بود. هیچ چیزی در جهان نمی تواند زندگی انسان ها را بهتر و شاداب تر کند مگر افزایش ازدواج های موفق!
آیا فکر می کنید برای ازدواج آماده اید؟
لطفا به سوالات زیر با دقت پاسخ بدهید.
• آیا شما و پارتنرتان برای شروع یک زندگی مشترک هیجان زده اید، اما نگران تصمیمات و مشکلات آینده هستید؟ و این موضوع برای شما اضطراب زا است؟
• آیا شما و شریک آینده زندگی تان قبلا روابط نافرفاجی را تجربه کردید و حالا نگران تکرار دوباره همان مسائل قبلی هستید؟
• آیا شما و پارتنرتان از صحبت کردن در مورد تصمیمات مهم زندگی مانند :بچه دار شدن، اهداف بلند مدت حرفه ای و یا شخصی اجتناب می کنید؟
• آیا آرزو می کنید که ای کاش بتوانید زندگی مشترکان را با حسی سرشار از اعتماد و رابطه ای قوی، مستحکم و دائمی شروع کنید؟
مسلما آماده شدن برای یک زندگی مشترک می تواند موجب حس شور و اشتیاق در شما و شریک زندگیتان شود. اما به این نکته توجه کنید که حتی اگر رابطه شما سرشار از خواستن و عشق هم باشد ،هر یک از شما دغدغه ها و ابهامات شخصی خود را دارید که شاید هیچگاه به آنها توجه نکرده باشید و اجتناب از آنها موجب افزایش دغدغه فکریتان می شود و طبیعتا می تواند تنش زا باشد. ابهامات و سوالاتی مانند : اگر دیگه مثل سابق نباشیم چی؟ اگر دیگه اون از دید من بهترین نباشه چی ؟ اگر دیگه الهام بخش یکدیگر نباشیم چی؟ اگر همه چیز خیلی عوض بشه چی؟
اما جدا از تک تک این مسائل تصمیم ازدواج ،تصمیمی سرشار از مسئولیت پذیری و دغدغه فکری است.
فکر کردن به برنامه ریزی جشن عروسی ، برنامه ریزی خانواگی ،آماده سازی و تامین مسائل مالی مسلما استرس زا است.
تحمل این استرس، می تواند منجر به از بین رفتن اولویت ها در رابطه شما شود و سردی یا فاصله بین شما ایجاد کند.
شاید حتی شما و شریک زندگی آینده تان فکر کنید که واقعا برای یکدیگر ساخته شده اید اما نگران حفظ آن بعد از ازدواج هستید.
برای حل تمامی مسائل مطرح شده بهتر است با یک مشاور ازدواج خوب صحبت کنید، پس لطفا این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.
مشاوره ازدواج می تواند ما را راهنمایی کند تا انتخاب درستی داشته باشیم. مشاوران و روانشناسان در مراکز مشاوره ازدواج علاوه بر اینکه بر مسائل و مشکلات زندگی مشترک تسلط دارند، می توانند ویژگی های شخصیتی و اختلال های روان شناختی ای را تشخیص دهند که از چشم افراد غیر متخصص پنهان می مانند. این نوع مشاوره توسط متخصصانی که در این زمینه به تحصیل پرداخته اند ارائه می شود. طبق تحقیقات، تنها چیزی که می تواند بطور قابل ملاحظه ای احتمال طلاق را تا 50 % کاهش دهد، مشاوره قبل از ازدواج است. اغلب وقتی آن فرد خاص را برای ازدواج پیدا می کنیم، ممکن است اطلاعات زیادی از دید دیگران به ذهنمان هجوم بیاورند، دوستان شما و خانواده تان در مورد شریک زندگی آینده شما واینکه چه فکری راجع به او می کنند نظر خواهند داد و راهکارها و باید و نباید های بسیاری را به شما می گویند. اما توجه داشته باشید، بهترین فردی که می تواند در مورد ازدواج به شما راهنمایی بدهد یک فرد حرفه ایی است که تخصص و آموزش مرتبط با این زمینه را گذرانده است. یک روانشناس ازدواج می تواند به شما کمک کند تا سوالات سختی را بپرسید که تا قبل از آمدن به مرکز مشاوره جسارت پرسیدن و یا روبرو شدن با آن را نداشته اید. یک مشاور قبل ازدواج خوب فردی است که با کمک او احساسی ترین تصمیم زندگیتان را آگاهانه می گیرید.
مشاوره قبل از ازدواج ، یکی از انواع مشاوره و درمان است که به زوجین کمک می کند تا آمادگی لازم برای ازدواج را کسب کنند، که معمولا توسط مشاوران ازدواج و خانواده صورت میگیرد. مشاوره قبل از ازدواج استاندارد های لازم برای ازدواج دو نفر از جمله تطابق ها و ویژگی های سنتی، فرهنگی، تحصیلی، اقتصادی، قومی ومذهبی ارائه می دهد. با این نوع مشاوره می توانید از این موضوع که شما و شریک زندگیتان رابطه ای سالم و پایدار را با یکدیگر دارید مطمئن شوید و به شما شانس بیشتری برای یک رابطه قدرتمند و راضی کننده داده می شود. خدمات مراکز مشاوره ازدواج در شناسایی و تشخیص ضعف هایی که ممکن است آینده ازدواج شما را دچار مشکل کند، کمک کننده خواهد بود.
مسائلی که در مشاوره قبل ازدواج راجع به آنهاصحبت می شود شامل این موارد هستند: امور مالی ، ارتباطات ، ارزشها و عقاید ، نقش ها ، عاطفه و محبت ، رابطه جنسی ، میل به بچه دار شدن و تربیت کودک ، ارتباطات خانوادگی ، تصمیم گیری ، روش ها و فنون مقابله با خشم ،گذراندن اوقات فراغت ، اوقات با هم بودن، اهداف شغلی و حرفه ای ، مکان زندگی و موارد دیگری که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج بررسی می شوند شامل آرزو ها، تمایلات، توقعات، خط قرمز ها و… است)
مشاوره پیش از ازدواج نه تنها می تواند در مسائلی که قبل از ازدواج پیش می آید راهگشا باشد ، بلکه به شما در چگونگیمدیریت چالشهایی که بعد از ازدواج ظهور خواهند کرد ،کمک می کند.
در مشاوره قبل ازدواج مشاور روانشناس ازدواج طی جلساتی به صورت انفرادی و زوجی، به هر دو نفر مشاوره می دهد، از آزمون های معتبری به صورت کتبی استفاده می شود که تحلیل دقیق آن ها، احتمال موفق بودن ازدواج را بررسی می کنند. این آزمون های روانشناختی به منظور شناخت زیر ساخت های شخصیتی طرفین به کار می روند. هدف اساسی مشاوره پیش ازدواج این هست که هر گونه تعارض و اختلاف احتمالی و بالقوه ای که می تواند در رابطه مشکل ساز باشد تشخیص داده شود، قبل از آنکه به موضوعی اساسی تبدیل بشود. روانشناس مشاور قبل ازدواج کمک می کند تا زوجین یک رابطه سالم را از ابتدا پایه گذاری کنند.
با تبادل نظر و بحث کردن در مورد تفاوت ها و انتظاراتتان به همراه یک روانشناس مشاور ازدواج ، شما و شریک زندگیتان می توانید یکدیگر را بهتر درک و حمایت کنید.
کاملا طبیعی است که فکر می کنید نیاز به مشاوره ازدواج دارید.
تمامی زوج ها در روابطشان فراز و فرودهای بسیاری را تجربه می کنند، بخصوص قبل از شروع زندگی مشترک که اولین ها و مهم ترین اختلافات نمود پیدا می کنند. برنامه ریزی و تدارک مراسم عروسی ، پیوستن دو خانواده جدید به یکدیگر؛ انتظارات و فشاری که از طرف خانواده ها به زوج ها وارد می شود، انتظاراتی مانند اینکه به عنوان یک زوج در حال ازدواج همیشه باید شاد و خندان به نظر برسند و.. که میتواند نگران کننده باشند. اما زمانی که این انتظارات و نگرانی ها دیده نشوند، زوجین ممکن است به خودشان شک کنند که شاید آنگونه که فکر می کردند برای یکدیگر مناسب نیستند!
اما خبر خوب این هست که با کمک یک مشاور روانشناس قبل ازدواج خوب ، آگاه و متخصص ، شما و پارتنرتان می توانید به درک عمیق تری از رابطه تان برسید، و برای یک ازدواج عاشقانه برنامه ریزی کنید.
7 فایده مشاوره قبل از ازدواج
1. تشخیص نقاط قوت زوجین و رشد آن
2. بررسی ویژگی های شخصیتی
3. تقویت مهارت های ارتباطی
4. حل تعارضات و مشکلات و کاهش استرس
5. بررسی گذشته و تاریخچه خانوادگی هر یک
6. بررسی مسائل مالی
7. بیان اهداف شخصی، زوجی و خانوادگی
3 دلیل برای مشاوره پیش از ازدواج :
1. پیدا کردن دید جمعی به جای دید فردی
یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا از تفکر فرد گرایانه به تفکر جمع گرا برسید به نوعی متوجه نیاز ها و احساسات دیگران بخصوص پارتنر خود شوید و به آنها اعتبار و ارزش دهید. هر یک از ما در درونمان خودخواهی هایی داریم که می تواند مانع از تصمیم گیری برای ازدواج شود، اما یک روانشناس ازدواج خوب می تواند به شما و شریک زندگیتان کمک کند تا نسبت به عواطف، احساسات و نیازهای یکدیگر حساس باشید.
2. آیا فکر می کنید مناسب یکدیگر هستید؟
یک مشاور ازدواج عالی و دانا می تواند کمک کننده باشد در این تصمیم که آیا این رابطه برای هر دو شما مناسب هست؟ یا اینکه به خاطر عشق چشم هایتان را روی خیلی از مسائل بسته اید؟
3. درگذشته زندگی می کنید یا حال؟
می دانیم که هیچ کس عالی و بدون نقص نیست، اما این را هم می دانیم که خیلی از افراد ممکن است با گذشته خود درگیر باشند. گذشته ایی که برای اکنون نیست اما حال ما را درگیر کرده است و می تواند بر روابط ما بسیار موثر باشد.
در مراکز مشاوره ازدواج ، یک مشاور ازدواج خوب می تواند به زوجین کمک کند تا یاد بگیرند در مورد یک رابطه سالم و راه های یک ازدواج موفق و حرکت به سمت یک رابطه عاشقانه طولانی مدت قدم بردارند. نکته ای که توجه به آن حائز اهیمت است این موضوع است که ارتباطات نقش اساسی در زندگی زناشویی دارد و عدم برقراری رابطه موثر یک شکایت متداول زوج هایی است که در جلسات مشاوره ازدواج شرکت می کنند.
آیا علاقه مند به مشاوره ازدواج هستید اما هنوز چند سوال و نگرانی دارید؟! پس لطفا به خواندن این مطلب ادامه بدهید.
5چالش مشاوره قبل از ازدواج
1. چرا نیاز هست که به مرکز مشاوره قبل ازدواج برویم؟ آیا این مشاوره برای زوج هایی هست که با هم مشکل دارند؟
باید گفت که زوج درمانی ، برای همه است ،نه فقط زوج هایی که در رابطه دچار مشکل شده اند. متاسفانه تحقیقات نشان می دهد زوج ها بطور متوسط 6 سال با مسائل و مشکلاتشان دست به گریبان هستند تا به زوج درمانگر مراجعه کنند. حتی اگر شما و پارتنرتان در رابطه تان با مشکل اصلی و اساسی درگیر نیستید، مشاوره روانشناسی قبل ازدواج می تواند برای افزایش صمیمیت و ارتباطات بهترتان یک راهکار بسیار موثر باشد.
2. هزینه و زمان
مشاوره ازدواج نیاز به تعهد زمانی دارد و زوجین باید برای آن وقت بگذارند اما مشاوره روانشناسی پیش از ازدواج اغلب یک مشاوره طولانی مدت نیست، البته که اگر شما و پارتنرتان علاقه مند هستید تا عمیق تر و دقیقتر به مسائل بپردازید، می توانید جلسات بیشتری را با مشاورتان بگذارنید و این تصمیم کاملا به شما بستگی دارد.
پرداخت هزینه مشاوره ازدواج یک سرمایه گذاری گرانبها و ارزشمند برای آینده ازدواج شما و به طور کلی برای سلامت و حال خوب شما است. شایان ذکر است نه تنها جلسات مشاوره ای که در کلینیک روانشناسی انتخاب نو برای شما برگزار می شود موجب تقویت روابط شما می شود، بلکه موجب حس قدرت و اعتماد در شما و پارتنرتان در دنبال کردن اهداف مورد نظرتان می شود.
3. ترس از ندانسته ها و اتفاقات
مشاوره روانشناسی ازدواج ممکن است با چالش های فراوانی روبرو باشد، برای مثال زوج ها ممکن است ابتدا از رفتن به مراکز مشاوره قبل ازدواج اجتناب کنند و ترس و اضطرابی که به دلیل بیان مسائل ناگفته قرار است ایجاد شود را نتوانند تحمل کنند، بدیهی است که مطمئنا قرار است موضوعات سخت و مهمی در جلسات مشاوره مطرح بشود. بسیاری از اوقات زوجین برای اولین بار عقاید شخصی، باورها و ایده هایشان در مورد مسائل را بیان می کنند. گاهی با کمک روانشناس ازدواج این مسائل حل می شود و تصمیم به ازدواج گرفته می شود اما گاهی این تصمیم گرفته می شود که این دو زوج مناسب یکدیگر نیستند.
4. جریحه دار شدن احساسات
یک روانشناس خوب با ایجاد محیطی امن این حس را به مراجعین میدهد که به دور از قضاوت، در مورد عقایدشان صحبت کنند. اما بیان افکار و احساسات گاهی می تواند موجب جریحه دار کردن احساسات و ایجاد یک تعارض در رابطه شود. صداقت در بیان انتظاراتتان، نگرانی و شک هایتان و اهداف آینده تان شاید موجب تعارضی کوتاه مدت شود، اما بسیاری از زوجین می توانند از این مسیر عبور کنند و با کمک بهترین مشاور ازدواج رابطه شان را قوی تر و دائمی کنند.
5. مشاوره پیش از ازدواج به چه کسانی پیشنهاد می شود؟
دیدن یک متخصص مشاور ازدواج می تواند به زوجین کمک کند تا برای ازدواج و یک رابطه طولانی مدت متعهدانه آماده شوند.
مشاوره ازدواج تخصصی با سنجش و شناخت تفاوت های زیر بنایی شخصیت هر دو طرف، نظر زوج ها را نسبت به این تفاوت ها جلب می کند، هم چنین مشاوره روانشناسی خوب باعث شناخت فرد نسبت به خودش می شود که به تصمیم گیری های حال و آینده ی او بسیار کمک می کند. به این نکته نیز توجه کنید که شما با عقاید، ارزشها، تاریخ و گذشته منحصر به فرد خودتان وارد یک رابطه می شوید، که می تواند همیشه با شریک زندگی و شریک عاطفی تان هماهنگ نباشد. ارزشهای خانوادگی، مذاهب و باورها دارای طیف گسترده ای هستند که این تفاوت ها و عدم توجه به آن ها میتواند مشکل ساز شود. برای مثال: خیلی از افراد با این باور ازدواج می کنند که ازدواج راهگشا و حلال خیلی از مسائل مثل مسائل مالی، احساسی، جنسی، اجتماعی و.. است.
یکی از مهم ترین مزایا مشاوره ازدواج این است که زوجین مهارت های ارتباطی صحیح را یاد می گیرند و می سازند. تنها به این دلیل که شما در رابطه ای هستید به این معنی نیست که شما به صورت موثر ارتباط برقرار می کنید، شاید زمانی که وارد یک رابطه می شوید، با گذشت زمان متوجه مسائلی که موجب بحث در رابطه با شریک عاطفیتان می شود شده باشید و آنها را پیگیری نکنید، اما به عنوان دو زوجی که ازدواج کرده اند نمی توانید از اینگونه بحث ها شانه خالی کنید و باید برای حل آنها قدمی بردارید.
هدف روانشناس مشاور ازدواج تحکیم پایه های زندگی زوجین است. شناخت کافی زوجین از یکدیگر، به دست آوردن اطلاعات ضروری در مورد ویژگی های روانشناختی زن و مرد، چگونگی رفتار صحیح آن ها با یکدیگر و جلوگیری از بروز اختلاف نظر ها و عمیق شدن آن از اهداف مشاوره ازدواج خوب هستند . این نوع مشاوره به زوجین کمک می کند تا توانایی هایشان در برقرای ارتباط ،تنظیم و ایجاد انتظارات واقع بینانه از ازدواج و رشد مهارت های حل مسئله را بهبود ببخشند. همچین این نوع مشاوره به افراد کمک می کند تا دید مثبتی در مورد داشتن یک همراه در شرایط دشوار زندگی، زمانی که خیلی باب میل نیست پیدا کنند. مشاورین روانشناسی ازدواج با شما هم قدم خواهند شد در طول این مسیر و در هموارتر شدن آن شما را یاری خواهند کرد.
ملاک های انتخاب یک مشاور ازدواج خوب
برای انتخاب مناسب و درست یک مشاور ازدواج که برای شخص شما بهترین روانشناس ازدواج باشد، بهتر است که به ملاک های زیر توجه کنید : تحصیلات، تجربه، انتظاراتی که می توانیم از جلسات مشاوره ازدواج داشته باشیم و برنامه مورد نظر مشاوران روانشناسی ازدواج.
آیا مشاوره ازدواج یک مشاوره مذهبی است؟
بسیاری از گروه های مذهبی و ادیان، مشاوره قبل از ازدواج را توصیه می کنند؛ مشاوره، درمان و روشی که در مرکز مشاوره ازدواج انتخاب نو ارائه می شود، با در نظر گرفتن اعتقادات مراجعین تنظیم می شود و در صورت لزوم می تواند با رویکرد مذهبی باشد و روانشناسان ازدواج به عقاید شخصی افراد احترام می گذارند و همین اعتقادات و ارزشهای شخصی مراجعین و پارتنرشان جهت، مسیر و تمرکز جلسه را تعیین می کند.
انتظاراتی که می توان از جلسات مشاوره ازدواج داشت :
• جلسات به صورت انفرادی است یا زوج؟
مشاوره های پیش از ازدواج یک مشاور درمانگر با درمانگر دیگر متفاوت است و کاملا بستگی به تشخیص روانشناس ازدواج شما دارد. جلسات انفرادی به مشاور ازدواج این امکان را می دهد تا بصورت خاص هر گونه نقطه ضعف، قدرت و نگرانی در رابطه را تشخیص دهد. عموما اگر جلسات اولیه به صورت انفردای باشد به هر یک از زوجین کمک می شود تا با دید واقع گرایانه و راحت تری در مورد خواسته ها و عقایدشان صحبت کنند و اما در جلساتی که به صورت زوج و مشترک برگزار می شود همان عقاید به چالش کشیده می شوند و میزان تطابق طرفین نه تنها در این مسائل بلکه هر گونه مشکلی که ممکن است در ازدواج پیش بیاید بررسی می شود. بعد از اولین جلسه، شما و مشاور روانشناس در مورد جلسات بعدی خود تصمیم خواهید گرفت. اما عموما جلسات هفته ای یکبار است. برخی مسائل ممکن است در یک جلسه حل شوند در حالی که برخی دیگر ممکن است چند جلسه طول بکشند.
• راهکارهایی برای حل مسائل
در جلسات ممکن است که زوجین، در مورد نگرانی هایشان صحبت کنند و یک روانشناس مشاور خوب با بررسی های صورت گرفته می تواند یک برنامه خوب عملی در اختیار زوجین قرار بدهد، با راهکارهایی که به شما داده می شود این جسارت را پیدا خواهید کرد که به مقابله با مشکلات و تعارضات آینده به پا خیزید، درمانگر می تواند با راهکارهای عملی مثل چگونگی ابراز همدلی و همراهی به زوجین کمک کند تا حس همبستگی خود را حفظ و در شرایط دشوار کنار یکدیگر باشند.
• آغاز یک رابطه مثبت و دلگرم کننده
شرکت در جلسات مشاوره پیش از ازدواج می تواند شروع مثبت یک رابطه متعهدانه مانند ازدواج باشد. یک مشاور ازدواج خوب، به زوجین کمک می کند تا نقاط قوت خود و یا موانع احتمالی که ممکن است در ازدواج شان با آنها روبه رو شوند را تشخیص داده و بر روی آن ها کار کنند. در طول جلسات مشاوره این فرصت را خواهید داشت تا در اتاقی امن، صادقانه خود را ابراز کنید و درگیر فعالیتی آموزشی و درون نگرانه شوید.
و اما چطور می توانید برای گرفتن وقت مشاوره ازدواج اقدام کنید؟
اگر شما و شریک زندگیتان با توجه به مطالبی که در این مقاله در مورد فواید مشاوره قبل ازدواج گفته شده است، این آمادگی را در خود برای ساخت رابطه ای قوی و پایدار حس می کنید، می تواند با ما در تماس باشید. در مرکز مشاوره ازدواج انتخاب نو که در تهران دایر است، مشاوران و روانشناسان آموزش دیده و تحصیل کرده در این زمینه با ایجاد یک فضای آرام و امن، در این مسیر همراه شما خواهند بود. در جلساتی که در این مرکز روانشناسی خواهید داشت شما و همسر آینده تان می توانید بیشتر یاد بگیرید و قدم های مورد نیاز جهت یک ازدواج پایدار و خوشحال کننده را بردارید. روانشناسان ازدواج مطب روانشناسی انتخاب نو از طیف وسیعی از روش ها استفاده می کنند که تمرکز شان بر بهبود، احیا و ایجاد یک رابطه سالم، قوی و دائمی است؛ با این هدف که نزدیکی، همدلی و مقاومت در رابطه تان را بهبود ببخشند. ما خوشحال می شویم تا پاسخگوی سوالات شما باشیم و یا به نگرانی هایتان گوش دهیم و کمکی باشیم برای انتخابی درست…..خدمات مشاوره روانشناسی در این کلینیک به صورت مشاوره حضوری ؛ مشاوره غیر حضوری (مشاوره آنلاین) و مشاوره تلفنی صورت می گیرد چه برای عزیزانی که در ایران زندگی می کنند و چه عزیزان ایرانی که خارج از کشور سکونت می کنند.
و در آخر باید گفته شود که اگر این موارد مهم که در بالا بصورت مفصل بیان شد، نادیده گرفته شوند، آسیب های غیر قابل جبرانی بر جای می گذارند که به سختی قابل بازگشت هستند. به یاد داشته باشید آمادگی برای ازدواج فراتر از برنامه ریزی و برپایی جشن و مراسم عروسی است، پس لطفا برای ساخت یک رابطه سالم و اساسی زمان و هزینه کنار بگذارید.
بدیهی است در ادامه و در صورت لزوم مشاوره بعد از ازدواج و مشاوره خانواده برای بهبود کیفیت زندگی و روابط زناشویی نیاز است.